Rondreis jordanie

Rondreis in Jordanië

Jordanië is een land in het Midden-Oosten en heeft als hoofdstad Amman. De bevolking is Arabisch en 92 procent van de bevolking is soennitisch. Het land heeft zeeën, meren en rivieren en heeft een prachtige omgeving. Reden genoeg voor een rondreis Jordanie.

Rondreis jordanie

Petra

Wanneer u een rondreis Jordanie gaat doen mag een bezoekje aan de historische stad Petra niet ontbreken. Deze stad heeft ruïnes en is uit rotsen gehakt. Petra werd gezien als handelsknooppunt. Voor de Westerse wereld werd de stad in 1812 herontdekt. Rond 1929 werden de eerste opgravingen verricht. Wanneer u hier bent met de rondreis Jordanie kunt u ook naar de plek waar, volgens de legende, de broer van Mozes is begraven.

Dode Zee

Voor uw rondreis Jordanie kunt u ook op verschillende manieren bij de Dode Zee komen. De Dode Zee is het laagst gelegen meer van de wereld en er is geen dier in te vinden. Het is leuk om te zwemmen wanneer u hier bent. U zult merken dat u moeiteloos blijft drijven. Tot slot nog drie tips voor uw rondreis Jordanie. Een bezoek aan havenstad Akaba, natuurgebied Wadi Rum en aan een van de woestijnkastelen mag u zeker niet missen.